nieuws

Merendeel 50-plussers werkt door tot pensioen

Financiële planning

Merendeel 50-plussers werkt door tot pensioen

Het verhogen van de pensioenleeftijd betekent voor de meeste 50-67-jarigen (64%) dat zij zullen doorwerken in hun huidige functie. Een kwart (24%) geeft aan eerder te stoppen. Dit zijn vaker 50-55-jarigen, terwijl mensen van 62-67 jaar aangeven door te willen of moeten werken.

Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken dat vandaag bij de start van de nationale Pensioen3daagse is gepubliceerd. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 34% van de ondervraagden twijfelt of er genoeg werk voor hen is tot aan hun pensioenleeftijd.

Niet voorbereid
Drie op de vijf mensen (60%) voelt zich onvoldoende voorbereid als men volgende week met pensioen zou gaan en 57% kijkt er wel naar uit. Een derde zou wel op cursus willen ter voorbereiding op het pensioen. Men wil informatie over de veranderingen in pensioen bij eerder stoppen met werken, de hoogte van het opgebouwde pensioen, en de gevolgen van de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. Overigens maakt 94% zich geen of weinig zorgen over of ze zich zullen vervelen zodra ze met pensioen zijn. Oppakken van hobby’s, reizen, vrijwilligerswerk en genieten van de kleinkinderen liggen in het verschiet. Vijftien procent wil betaald doorwerken en 2% start een eigen onderneming.

Berekenen
Wijzer in geldzaken heeft de tool ‘Wat moet ik doen voor mijn pensioen?‘ doorontwikkeld op basis van gedragswetenschappelijke inzichten. Deze tool helpt mensen aan de hand van hun eigen situatie met rekenhulpen en tips om te zien of ze het goed voor elkaar hebben voor zichzelf en hun gezin. Niet alleen voor later, maar ook als er morgen iets onverwachts gebeurt.

 

Reageer op dit artikel