nieuws

Knab komt met hypotheek voor zzp’ers

Financiële planning

Knab komt met hypotheek voor zzp’ers

In samenwerking met Aegon Hypotheken heeft Knab (onderdeel Aegon Bank) een nieuwe hypotheek voor zzp’ers ontwikkeld. De nieuwe hypotheek is vanaf 16 november beschikbaar.

De zzp-hypotheek is beschikbaar voor zzp’ers met een eenmanszaak die 2 jaarrekeningen en een prognose voor het derde jaar kunnen overleggen. De maximale hypotheek van 103% (die ook volledig fiscaal aftrekbaar is) is mogelijk bij de verpanding van de ZZP Hypotheekrekening de de zzp’er bij Knab heeft. Verpanding is alleen mogelijk als er genoeg geld op de ZZP Hypotheekrekening staat. Het verpande bedrag valt na vier of acht jaar vrij, zodat het weer voor ondernemingsdoeleinden kan worden gebruikt. “Andere aanbieders vragen aan zzp’ers om hun spaargeld aan te wensen voor de koop van het huis. Het nadeel daarvan is dat het geld in stenen zit en zij hierdoor minder hypotheekrente kunnen aftrekken”, aldus Knab.

Co-creatie
“Maandelijks organiseren we Knab Open. Daarbij nodigen we klanten bij ons uit op kantoor. Iedereen is welkom. Op deze avonden vertellen klanten ons welke knelpunten zij ervaren in de dienstverlening van banken en komen ze met fantastische ideeën. In geval van de zzp-hypotheek was er veel kritiek op de acceptatie-eisen en kwam het liquiditeitsprobleem naar voren”, aldus Knab-directeur René Frijters. “Vervolgens hebben wij de mensen van Aegon uitgenodigd op een avond voor zzp’ers. Aegon is aan de slag gegaan met de wensen en daar is deze hypotheek uit gekomen.”

Reageer op dit artikel