nieuws

Jongeren kunnen informatie over pensioen niet vinden

Financiële planning

Jongeren kunnen informatie over pensioen niet vinden

Meer dan de helft van de starters op de arbeidsmarkt is geïnteresseerd in pensioen, maar de meeste jongeren kunnen de relevante informatie over hun pensioen niet vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in oktober in het kader van de campagne ‘Pensioen Aan’.

‘Pensioen Aan’ is een initiatief van jonge medewerkers van de pensioenuitvoeringsorganisaties APG, PGGM, MN en Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Weliswaar is de baanstarter niet regelmatig bezig met zijn of haar pensioen, maar heeft wel behoefte aan pensioeninformatie.

Pensioenopbouw
Uit het onderzoek blijkt verder dat een derde van de ondervraagde baanstarters niet weet dat hij pensioen opbouwt. Van diegenen die weten dat ze pensioen opbouwen via de werkgever, weet 80% niet met welke regeling. De behoefte aan informatie is aanwezig, maar 6 op de 10 starters weet niet waar deze te vinden is. Vervolgens denkt de helft van de baanstarters de informatie niet te begrijpen.

Besteedbaar inkomen
Jongeren willen vooral meer weten over het besteedbaar inkomen als zij gepensioneerd zijn en hoe het best pensioen kan worden opgebouwd. De campagne ‘Pensioen Aan’ ging afgelopen juni van start en spreekt jongeren aan op het moment dat zij gaan werken. Motivaction ondervroeg 1.396 jongeren (20-30 jaar) waarvan 597 voldeden aan de criteria van baanstarter.

Reageer op dit artikel