nieuws

EyeOpen: ‘Hypotheekadviseurs vragen te veel voor advies’

Financiële planning

EyeOpen: ‘Hypotheekadviseurs vragen te veel voor advies’

Huizenkopers betalen veel te veel voor hypotheekadvies via een hypotheekadviseur. Volgens eyeOpen.nl, het online platform voor het sluiten van hypotheken, betalen consumenten ruim € 175 mln te veel. 

Het online platform, onderdeel van Aegon, zette alle adviesprijzen van hypotheekadviseurs op een rij. Gemiddeld betaalt een starter € 900 teveel voor hypotheekadvies, een doorstromer € 1.100 teveel. Bij eyeOpen.nl betaalt iedereen € 1.300. “Als je het efficiënt inricht, kan het voor deze prijs”, zegt Olivier Tardieu, directeur van eyeOpen.nl. “Als je meer rekent, ben je inefficiënt bezig. Bij de hypotheekketens ben je nu rond de € 3.000 kwijt. Ik vind dat niet kunnen.”

Niet moeilijk
“Alle mitsen en maren die geldverstrekkers opvoeren, hebben wij allemaal onder controle. Alle kennis die in het hoofd van de adviseur zit, hebben wij online beschikbaar. En ja mensen denken dat er meerwaarde zit in het face-to-face contact. Mensen die echter bij ons online sluiten, weten inmiddels dat het niet moeilijk is. Wij moeten werken aan onze bekendheid. Ik denk echter wel dat het omslagpunt in 2016 bereikt gaat worden. Nu is het momentum”, aldus Tardieu, die zegt inmiddels tegen de tien hypotheken per dag te sluiten.

 

 

Reageer op dit artikel