nieuws

AFM wil BinckBank beboeten voor Alex-reclames

Financiële planning

AFM wil BinckBank beboeten voor Alex-reclames

De AFM heeft BinckBank op de hoogte gesteld van het voornemen om twee boetes op te leggen. Het gaat om reclame-uitingen voor Alex Vermogensbeheer die onduidelijke of misleidende informatie bevatten en een boete voor een late transactierapportage.

De reclames komen uit de periode van september 2012 tot augustus 2014. Er ontstond ophef om de reclames van Alex, omdat BinckBank in de spotjes mooie historische rendementen naar voren bracht, terwijl er in de tweede helft van 2014 flinke verliezen werden geleden. Er kwamen veel klachten binnen bij beleggersvereniging VEB en ook de AFM kwam in actie. Dat mondt nu uit in het voornemen tot een boete.

Dat voornemen is er ook voor een te late transactierapportage aan de AFM ‘met betrekking tot transacties in financiële instrumenten die zijn verricht in de periode 2 maart 2010 tot 28 oktober 2014 op de over-the-counter markt in Luxemburg en vanaf 3 februari 2011 tot 1 oktober 2014 op XMON (derivatenbeurs in Parijs) en XRBD (derivatenbeurs in Brussel). Of de boetes er daadwerkelijk komen en hoe hoog ze zijn wordt pas bekendgemaakt in de boetebesluiten van de toezichthouder.

Reageer op dit artikel