nieuws

Aantal hypotheekaanvragen 40% hoger dan in 2014

Financiële planning

Het aantal hypotheekaanvragen ligt dit jaar flink hoger dan vorig jaar. Tot en met oktober zijn er circa 242.000 stuks verzonden. Dat is 40 procent meer dan vorig jaar in deze periode, blijkt uit vrijdag verschenen cijfers van het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

In oktober 2015 zijn er circa 26.300 unieke hypotheekvragen via HDN verzonden. Dat is ongeveer 16% hoger dan de maand ervoor, toen er zo’n 22.700 aanvragen werden verzonden. Deze stijging volgt het reguliere seizoenspatroon volgens Dorine van Basten, directeur HDN.

Traditiegetrouw stijgt het aantal hypotheekaanvragen na de zomerdip gestaag, meldt HDN. Ook dit jaar wordt dit beeld bevestigd. Tot nu toe hebben de maanden februari tot en met juni een scherpe groeicurve laten zien. Hierdoor zijn er tot en met oktober circa 242.000 hypotheekaanvragen verzonden.

Reageer op dit artikel