nieuws

Uitspraak Hoge Raad biedt ruimte voor ruimere compensatie aandelenlease

Financiële planning

Uitspraak Hoge Raad biedt ruimte voor ruimere compensatie aandelenlease

Een groep gedupeerde beleggers die geld hebben verloren door aandelenleaseconstructies blijven uitzicht houden op een compensatie. De Hoge Raad bepaalde vrijdag dat hun aanspraak op een vergoeding niet is verjaard.

Het gaat om mensen die meededen aan de collectieve procedure van de Stichting Eegalease en de Consumentenbond. Zij mochten hun overeenkomst laten vernietigen als deze niet was mede-ondertekend door hun man of vrouw. Maar aanbieders vonden dat de beleggers dit veel te laat deden. De Hoge Raad zegt nu dat de beleggers eerst de collectieve procedure mochten afwachten, voor zij hun overeenkomst vernietigden.

Leaseproces verwacht dat er nu enkele duizenden beleggers extra in aanmerking komen voor een volledige vergoeding van de schade, die wordt geschat op gemiddeld € 10.000. Simon Zuurbier, woordvoerder van Leaseproces: “Dit is echt geweldig nieuws. We zijn druk aan het uitzoeken voor wie de uitspraak allemaal geldt. We willen onze klanten natuurlijk zo snel mogelijk laten weten of ook zij hun geld terugkrijgen.”

Reageer op dit artikel