nieuws

Radar zet excelsheets berekening compensatie woekerpolis op website

Financiële planning

Radar zet excelsheets berekening compensatie woekerpolis op website

Wel excelsheets

Bert Jan Tiesinga van Wakkerpolis zegt wel de beschikking te hebben over excelsheets. Deze sheets zouden in 2011 verstrekt zijn aan de stichting. “Wij hebben dat destijds opgevraagd omdat er geen duidelijkheid kwam over de berekening.” Gevolg is dat de berekening van deze compensatie niet inzichtelijk is. Radar TV heeft toegezegd deze excelsheets op de website te zetten.

Controle
In de uitzending werd gesteld dat als de berekening niet inzichtelijk is, het ook niet duidelijk is of de berekening goed is geweest. ASR laat bij monde van Philippe Wits (directeur Leven) weten dat huisaccountant KPMG de berekening gecontroleerd heeft. Volgens Wits mogen de claimstichtingen om een onafhankelijke controle vragen, waarbij er een controle op de controle plaatsvindt. “Dat kan op onze kosten”, aldus Wits. “Het softwaresysteem gaan wij niet vrijgeven.”

 

 

Reageer op dit artikel