nieuws

NN maakt einde aan slepende woekerpoliszaak

Financiële planning

NN maakt einde aan slepende woekerpoliszaak

Nationale-Nederlanden (NN) is gestopt met de proefprocedure waarbij de verzekeraar nadere uitleg wilde krijgen over de derde Levensrichtlijn. Dit blijkt uit onderzoek door Follow The Money. “Nu wij die uitleg hebben gekregen van het Europees Hof, was er voor ons geen aanleiding meer om de proefprocedure voort te zetten”, aldus een woordvoerder.

NN weigert om het woord ‘schikking’ in de mond te nemen, maar volgens Dries Beljon (advocaat van de tegenpartij) is daar wel gewoon sprake van.  NN zegt: “Wij zijn een proefprocedure gestart en het is gebruikelijk om bij zo’n procedure afspraken te maken met de advocaat van de wederpartij. Er is dus geen sprake van een achteraf gesloten schikking. Op 29 april jl. heeft het Hof de prejudiciële vragen beantwoord en als gevolg daarvan is de procedure beëindigd. Over de uitspraak van het Europees Hof wordt doorgeprocedeerd bij dezelfde rechtbank die de prejudiciële vragen heeft gesteld, zoals in de collectieve procedure die door Woekerpolis.nl is tegen NN is gestart.” De verzekeraar benadrukt nog maar eens dat de door het Europees Hof gegeven uitleg van de derde Levensrichtlijn, in lijn is met de standpunten die NN in de procedure bij het Hof had ingenomen.

Schikking
Dries Beljon, advocaat van Van Leeuwen, bevestigt dat er afspraken zijn gemaakt. “Ja er zijn afspraken gemaakt met Beljon, lees met mijn cliënt. Ik vind het zeer merkwaardig dat er afspraken zijn gemaakt en dat je het dan vervolgens geen schikking wilt noemen. Als je afspraken maakt, noemen we dat een middellijke regeling en in de volksmond noemen we dat een schikking”, aldus Beljon, die laat weten dat zijn cliënt blij is met het behaalde resultaat.

Dagvaarding
Overigens kan NN nog voor het einde van dit jaar een dagvaarding tegemoet zien. “Wij starten een collectieve procedure en een aantal individuele zaken tegen NN zodat we straks jurisprudentie hebben en helder is om welke schade het gaat die door NN en andere verzekeraars vergoed moet gaan worden”, zegt Beljon die samenwerkt met de Stichting Woekerpolisproces.

Reageer op dit artikel