nieuws

Staalbankiers in problemen door Zwitserse hypotheken

Financiële planning

Staalbankiers in problemen door Zwitserse hypotheken

Staalbankiers, onderdeel van Achmea,  verkoopt hypotheken in Zwitserse franken aan rijke Nederlanders. Door de sterke stijging van de Zwitserse frank stijgt de hypotheekschuld van de klant, terwijl de Zwitserse rente zo laag is dat Staalbankiers verlies maakt op het hypotheekproduct. Dit schrijft het FD

Staalbankiers blijkt de helft van alle Nederlandse hypotheken in buitenlandse valuta op zijn balans te hebben. Maar liefst 37% van de hypotheken van Staal was in Zwitserse franken, terwijl dat bij concurrenten een fractie is. De hele portefeuille van Staalbankiers is ondergebracht bij moeder Achmea. In reactie aan het FD laat Staalbankiers weten dat de bank stopt met veel activiteiten en met een sterk afgeslankt personeelsbestand door gaat als vermogensbeheerder, waarbij niet alle klanten welkom zijn.

De bank maakte vorig jaar een verlies van ruim €50 mln, volgens ingewijden voor een aanzienlijk deel door de hypotheken.

Reageer op dit artikel