nieuws

NIBC biedt zelfstandig ondernemers een hypotheek

Financiële planning

NIBC biedt zelfstandig ondernemers een hypotheek

NIBC biedt zelfstandig ondernemers nu ook de mogelijkheid een hypotheek te sluiten. Het was al mogelijk om met inkomen uit flexibel dienstverband een hypotheek te sluiten.

Voor de bepaling van het inkomen uit een zelfstandige onderneming hanteert NIBC wel een aantal criteria. Zo moet minimaal sprake zijn drie aaneengesloten kalenderjaren inkomen uit hetzelfde bedrijf en met dezelfde bedrijfsactiviteit. Het inkomen is het gemiddelde saldo fiscale winstberekening van de afgelopen drie kalenderjaren met een maximum van het afgelopen jaar en er moet de afgelopen drie jaar sprake zijn van een positief eigen vermogen. Voor de bepaling van het inkomen van een DGA gelden aanvullende criteria. NIBC beoordeelt de inkomensstukken voordat een offerte wordt uitgebracht.

Reageer op dit artikel