nieuws

MUNT draait kraan voor tophypotheken weer open

Financiële planning

MUNT draait kraan voor tophypotheken weer open

MUNT Hypotheken laat weten dat er 1,5 miljard euro extra vermogen beschikbaar is om hypotheken te verstrekken. De pensioenfondsen voor wie MUNT hypotheken verstrekt, hebben extra geïnvesteerd. Tophypotheken zijn dus weer beschikbaar.

Eind augustus liet de geldverstrekker weten dat hypotheken boven 90% marktwaarde tijdelijk waren uitverkocht. Maar er is weer kapitaal. “De ambitie is om binnen een aantal jaar een portefeuille te hebben opgebouwd van 10 miljard”, aldus Jeroen Looman, directeur van MUNT Hypotheken. Inmiddels heeft de hypotheekaanbieder een marktaandeel van meer dan 6 procent weten te realiseren.

Hoge prijzen
De pensioenfondsen achter MUNT bepalen in welke rentecategorieën ze willen beleggen en als een bepaalde categorie extra gewild is, kan het beschikbare kapitaal daarvoor opraken. “Het is vaak gebruikelijk om dan ontmoedigingstarieven te hanteren, waarbij de prijs wordt verhoogd tot een niveau waarbij bijna niemand meer instapt”, zegt Looman. “MUNT Hypotheken kiest er echter voor in een dergelijke situatie bepaalde hypotheken tijdelijk van de markt te halen. Niemand is gebaat bij die hoge prijzen.”

Reageer op dit artikel