nieuws

Legal & General verstuurt verzekeringspolis ORV voortaan digitaal

Financiële planning

Legal & General verstuurt verzekeringspolis ORV voortaan digitaal

Legal & General verstuurt vanaf deze week verzekeringspolissen voor de overlijdensrisicoverzekering digitaal naar financieel adviseurs. De verzekeraar hoopt hiermee het bemiddelingstraject voor adviseurs te versnellen.

De digitale polis is een vervolg op de eerdere introductie van het digitale aanvraagformulier ORV en de digitale gezondheidsverklaring ORV van Legal & General. Volgens de verzekeraar kan bij een overlijdensrisicoverzekering in de meeste gevallen worden volstaan met een eenvoudige gezondheidsverklaring. “Gaat het om een ‘schone’ gezondheidsverklaring dan heeft de adviseur binnen twee minuten nadat de verklaring door ons is ontvangen de polis digitaal in zijn mail. Nog tijdens het bezoek van de klant kan de polis direct worden meegegeven”, zegt Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General.

Financieel adviseurs moeten, volgens Dolders, goed kijken naar de gevolgen die de digitalisering met zich meebrengt. “Kun je net als wij tijd, die door het digitale proces vrijkomt, inzetten op andere onderdelen van je bedrijf? Of moet je juist tijdig het aantal arbeidsplaatsen in evenwicht brengen met de nieuwe werkbelasting? Dat worden vragen waar veel ondernemers mee te maken krijgen als gevolg van de snelle digitalisering”, stelt Dolders.

Reageer op dit artikel