nieuws

Hypotheekaanvragen dalen en stijgen

Financiële planning

Hypotheekaanvragen dalen en stijgen

In augustus 2015 zijn er ongeveer 17.500 unieke hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is een daling van circa 22% ten opzichte van een maand eerder.

In juli werden ongeveer 22.400 aanvragen verzonden. Volgens HDN-directeur Dorien van Basten volgt deze daling het reguliere seizoenspatroon. Ten opzichte van augustus 2014 is sprake van een stijging met 12% van de hypotheekaanvragen.

Toename
De afgelopen zes weken constateert Van Basten een lichte stijging van het aantal unieke hypotheekaanvragen van circa 3.900 naar 4.342 per week. “Er vanuit gaande dat het seizoenspatroon doorzet, verwacht ik dat het aantal aanvragen in september verder zal stijgen.”

Reageer op dit artikel