nieuws

Geldbelangen ongerust over bestuurscrisis bij Vivat

Financiële planning

Geldbelangen ongerust over bestuurscrisis bij Vivat

Rob Goedhart, voorzitter van Geldbelangen, heeft een brief gestuurd naar minister Dijsselbloem om zijn zorgen te uiten over de bestuurscrisis bij Vivat. Nu Gerard van Olphen niet langer voorzitter is van de Raad van Bestuur, wil Goedhart meer garanties vooral voor mensen met een levensverzekering bij Vivat. “We weten zo weinig over Anbang. Dit voelt gewoon niet goed”, zegt Goedhart.

De voorzitter van Geldbelangen wil de situatie bij Vivat vooral goed in de gaten te houden vanwege consumenten met een kapitaalverzekering waarmee ze hypotheken af moeten lossen en voor mensen met pensioen. “Er zullen zeker met een gespecialiseerd verzekeraar als Zwitserleven in huis, veel mensen zijn die voor hun pensioen afhankelijk zijn van deze verzekeraar. Zij kunnen niet overstappen naar een andere verzekeraar mocht het uit de hand lopen”, zegt Goedhart. Ook is er volgens Geldbelangen nog weinig bekend wat Vivat gaat doen met het ‘keurslijfpensioen’.

Goedhart wil graag duidelijkheid van Dijsselbloem en een verklaring dat Nederlanders met een kapitaal- of pensioenverzekering bij Vivat kunnen rekenen op hun geld. Mocht de minister deze garantie niet kunnen geven, wil Geldbelangen dat er de mogelijkheid komt voor pensioengerechtigden om over te stappen naar een andere verzekeraar. “Bij een faillissement zullen veel consumenten, zeker zij met levensverzekeringen bij Vivat, zwaar gedupeerd worden”, aldus Goedhart.

Reageer op dit artikel