nieuws

FFP: ‘Wij herkennen trend niet’

Financiële planning

De Federatie Financieel Planners (FFP) zegt de trend dat financieel planners de titel Erkend Hypothecair Planner willen verwerven niet te herkennen. De FFP reageert hiermee op het

FFP: ‘Wij herkennen trend niet’

 bericht van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners (CEHP) dat er een speciale toetredingsregeling komt voor financieel planners. 

Deze toetredingsregeling voorziet erin dat gecertificeerd financieel planners zich door het volgen van een eendaags kennisprogramma kunnen kwalificeren voor het Erkend Hypothecair diploma. Volgens de FFP is de trend die Stichting CEHP meent te herkennen zelfs contrair met de beweging die door de sector is ingezet: namelijk een transitie van een product gedreven advies naar een integraal klantadvies. “Zie bijvoorbeeld de transformatie van 10.000 Erkend Hypotheekadviseurs naar Erkend Financieel Adviseurs”, aldus FFP.

Meer voeten in aarde
De FFP ziet de aankondiging van Stichting CEHP als een erkenning en bevestiging van het brede en integrale FFP-curriculum dat het FFP-diploma blijkbaar ook kwalificeert voor het EHP-diploma. “De regeling die de Stichting CEHP nu presenteert, is de facto een bovenwettelijk hoger voor lagere-kwalificatie”, aldus FFP. “Wij kunnen ons voorstellen dat er vice versa veel hypothecair planners zijn die het FFP-diploma ambiëren. Die overgang zal gezien het zwaardere karakter van het FFP-diploma meer voeten in de aarde hebben voor hypothecair planners die het FFP-diploma wensen”, zegt FFP.

 

Reageer op dit artikel