nieuws

CDA stelt Kamervragen over woekerpolissen

Financiële planning

CDA stelt Kamervragen over woekerpolissen

CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Erik Ronnes hebben Kamervragen gesteld over de stand van zaken omtrent de woekerpolissen. Zo willen de CDA’ers onder andere graag weten of de minister inzicht heeft in het aantal schikkingen dat verzekeraars buiten het Kifid en buiten de rechter om gesloten hebben over woekerpolissen.

Omtzigt en Ronnes maken zich zorgen dat verzekeraars bij een dreigende negatieve uitspraak snel een schikking aanbieden en daarmee voorkomen dat er jurisprudentie ontstaat. Daarnaast willen de Kamerleden ook weten of er een schatting gemaakt kan worden van het totale schadebedrag. “Is er sinds 2011 een schatting gemaakt van het totale schadebedrag, namelijk het verschil tussen de geschapen verwachtingen en de werkelijk verwachte uitkomsten, zowel op macroniveau als per verzekeraar? Kunt u die schattingen delen met de Kamer?” vragen de CDA’ers aan minister Dijsselbloem.

Reageer op dit artikel