nieuws

ASR schikt in het geheim met woekerpolisgedupeerden

Financiële planning

ASR schikt in het geheim met woekerpolisgedupeerden

Verzekeraar ASR heeft in het geheim een schikking getroffen met een groep woekerpolisgedupeerden. Een aantal klanten heeft op deze wijze duizenden euro’s meer compensatie gekregen dan andere slachtoffers. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag.

De schikkingen werden getroffen onder de voorwaarde dat de klanten een geheimhoudingsclausule zouden tekenen. Ook zou er alleen geschikt zijn met klanten die via rechtsbijstandverlener SRK een klacht hebben ingediend. Om hoeveel klanten het precies gaat is niet duidelijk, maar ASR vertelt EenVandaag dat het gaat om een paar honderd dossiers. Waarom de verzekeraar tot deze schikkingen is gekomen, wil ASR niet zeggen.

De Consumentenbond laat weten laaiend te zijn over de geheime overeenkomst. “Wat ASR hier doet is de rechtsongelijkheid vergroten”, zegt Marcel Hooft van Huysduynen, campagneleider financiële sector van de Consumentenbond, tegen EenVandaag. De overheid moet, volgens de bond, dan ook ingrijpen. “De overheid draagt hiermee zelf bij aan het vergroten van de verwarring bij consumenten”, aldus Hooft van Huysduynen. Ook oppositiepartijen CDA, D66 en SP zijn verontwaardigd en eisen opheldering.

Reageer op dit artikel