nieuws

VVD en PVV stellen Kamervragen over te dure spaarhypotheek

Financiële planning

VVD en PVV stellen Kamervragen over te dure spaarhypotheek

VVD en PVV willen van minister Dijsselbloem weten welke acties hij gaat ondernemen naar aanleiding van het bericht van VEH dat veel banken te veel rekenen voor een spaarhypotheek. De partijen stelden de minister Kamervragen over de kwestie.

Barry Madlener (PVV) wil vooral van de minister weten of hij vindt dat VEH gelijk heeft en of de minister dan ook in gaat grijpen. Daarnaast vraagt de PVV’er of hij DNB wil laten ingrijpen en of de Autoriteit Consument en Markt (ACM) niet een onderzoek moet doen naar de hypotheekmarkt. Madlener kijkt ook over de landsgrenzen en vraagt de minister of hij na wil denken over een bovengrens aan de boeterente zoals in België.

Aukje de Vries en Roald van der Linde van de VVD willen van de minister weten of banken wel voldoende transparant zijn over het wel of niet doorberekenen van een risico opslagrente en de bijbehorende voorwaarden. Als de minister tot de conclusie komt dat dit niet zo is, willen de VVD’ers dat hij in gesprek gaat met de banken. Ook willen de Kamerleden van de regeringspartij weten of de AFM al eens onderzoek heeft gedaan rond risico-opslag bij spaarhypotheken. Mocht dit niet het geval zijn, zouden De Vries en Van der Linde graag zien dat dit alsnog gebeurt. De VVD’ers willen ook weten welke middelen de AFM heeft om te waarborgen dat banken transparant en voldoende informeren over de effecten van hun spaarrekening op hun hypotheekrente.

Reageer op dit artikel