nieuws

Steeds minder rente voor sparen op deposito’s

Financiële planning

Steeds minder rente voor sparen op deposito’s

Spaargeld vastzetten op een deposito’s is de afgelopen jaren steeds minder interessant geworden. Bij veel grote banken ligt de spaarrente pas bij meer dan vijf jaar vastzetten hoger dan op een vrij opneembare rekening, blijkt uit cijfers van Spaarrente.nl.

Acht banken hebben een spaarrente op deposito’s met een looptijd tot en met vijf jaar die lager ligt dan de rente op een vrij opneembare spaarrekening. “Bij ABN AMRO, Allianz en ING moet je zelfs een spaardeposito van 10 jaar afsluiten als je een hogere rente wilt dan op deze reguliere spaarrekening van de bank”, schrijft de vergelijkingssite. “De deposito’s van SNS Bank leveren pas meer op vanaf een looptijd van 9 jaar. Bij ASN Bank, Rabobank en Zwitserleven geven deposito’s vanaf 7  jaar een betere rente op dan de vrij opneembare spaarrekening van de bank.”

Banken hebben een steeds lagere rente over voor spaargeld op deposito’s omdat spaarders het vaak langer laten staan en banken momenteel weinig geld kunnen verdienen aan langlopend spaargeld. Volgens Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl kan een deposito voor klanten ondanks de lage rente nog wel voordelen bieden: “Zeker nu de spaarrentes maar blijven dalen, heb je met een deposito wel zekerheid over de rente die je de komende jaren ontvangt. Je kunt je spaargeld hiermee dus beschermen tegen verdere spaarrentedalingen.”

Reageer op dit artikel