nieuws

Startpunt Geldzaken biedt gratis hulp bij maken van financiële keuzes

Financiële planning

Startpunt Geldzaken biedt gratis hulp bij maken van financiële keuzes

Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL), wil consumenten gaan helpen bij het maken van verantwoorde financiële keuzes. Het Geldplan ‘Sparen, aflossen of beleggen’ is gratis beschikbaar via de websites van de vier partijen.

De vier partijen zouden nu nog te vaak schrijnende situaties tegen komen waarbij consumenten gaan beleggen die dat beter niet hadden kunnen doen, sparen terwijl ze hoge rente betalen op leningen, aflossen, terwijl ze beter wat geld achter de hand hadden kunnen houden. Bovendien zou er, volgens Startpunt Geldzaken, nu nauwelijks goede objectieve informatie beschikbaar zijn om slimme financiële keuzes te maken. “Particuliere huishoudens worden geconfronteerd met veel veranderingen die een aanzienlijke invloed hebben op hun persoonlijke financiën. Zeker in deze tijd is het meer dan ooit belangrijk om vooruit te kijken en een financiële buffer op te bouwen”, aldus Gerjoke Wilmink, directeur van Nibud.

Met het Geldplan verwachten de vier partijen dat de consument zich bewuster wordt van de verschillende risico’s en zekerder wordt van zijn financiële situatie. ‘Sparen, aflossen of beleggen’ is het tweede geldplan van Startpunt Geldzaken. Het eerste plan ‘Beter rondkomen’ werd eind vorig jaar gelanceerd. Dat geldplan is bedoeld om consumenten te helpen bij het in balans brengen van hun inkomsten en uitgaven. Volgend jaar volgt een derde geldplan, dat is gericht op huishoudens met financiële problemen.

Reageer op dit artikel