nieuws

Nieuwe hypotheek Obvion op basis van peer-to-peer-principe

Financiële planning

Nieuwe hypotheek Obvion op basis van peer-to-peer-principe

Obvion komt als eerste hypotheekverstrekker met een hypotheek die is gebaseerd op het peer-to-peer-principe. Familie of bekenden kunnen een gedeelte van de lening voor iemand financieren, tegen een gunstige rente.

De hypotheekverstrekker neemt zelf het resterende gedeelte van de lening voor zijn rekening en staat ook garant voor het deel dat door de familie dan wel vriend wordt geleend. Zij kunnen dus te allen tijde uit de constructie stappen. Obvion wil met het product, dat de MetElkaarhypotheek gaat heten, inspelen op de trend van de deeleconomie. Voordeel voor de uitlener is dat hij een gunstigere rente voor de lening ontvangt dan hij op een spaarrekening kan krijgen. De lener krijgt op zijn beurt weer korting op het rentepercentage voor dat gedeelte van de lening.

Cynthia Tulp, marketingmanager bij Obvion: “We hanteren bij de MetElkaarhypotheek heel bewust dezelfde leennormen als een standaard hypotheekproduct. Familie en bekenden die het geld uitlenen, kunnen bijvoorbeeld besluiten om de lening stop te zetten. Wij kunnen de lening dan volledig overnemen. Wanneer de uitlener het geld teruggestort krijgt, zetten wij het leningdeel om in een volledige hypothecaire lening bij Obvion, die de geldlener kan dragen.”

Deeleconomie
Obvion speelt met het nieuwe product in op de mogelijkheden van de opkomende deeleconomie. Tulp: “Wij willen als hypotheekverstrekker daar graag de faciliteiten voor bieden en dit mogelijk maken voor een bredere groep dan alleen familie. De MetElkaarhypotheek is een product dat is gebouwd conform de peer-to-peer-principes: niet alleen een familielid, maar ook een vriend of bekende van de hypotheeknemer kan hem of haar financieel helpen door geld te lenen.”

Reageer op dit artikel