nieuws

Legal & General weet groei vast te houden

Financiële planning

Legal & General weet groei vast te houden

In een krimpende levenmarkt is Legal & General erin geslaagd om een groei van 5% te halen, tegen een branchebrede krimp van 14%. In het bericht over de halfjaarcijfers laat de verzekeraar weten zich vooral te hebben gefocust op overlijdensrisicoverzekeringen, pensioenen en beleggingsverzekeringen.

Op alle drie de gebieden lag de groei in het afgelopen halfjaar boven de begroting, op pensioenen werd de instroom zelfs verdubbeld. Het gaat niet alleen Legal & General voor de wind, volgens algemeen directeur Arno Dolders zijn ook adviseurs positief gestemd zijn: “Uit een opiniepeiling onder financieel adviseurs die onze producten in hun advies aan klanten meenemen, zien wij dat ook zij in meerderheid (76%) positief zijn over de ontwikkeling van de markt voor financieel advies over de eerste zes maanden van dit jaar. Maar wat wij nog belangrijker vinden, is dat zij ook voor de komende zes maanden positief gestemd zijn.”

Volgens Dolders werpt het beleid van een selectieve samenwerking met kwalitatief betere kantoren nu zijn vruchten af. “Ook de meer professionele kantoren weten zich in deze moeilijke tijd namelijk goed te redden, waarbij velen ook weer groeicijfers laten zien. Dat binnen deze groep kantoren de verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar positief zijn, betekent dat ook Legal & General met vertrouwen de tweede helft van dit jaar in gaat.”

Reageer op dit artikel