nieuws

EyeOpen sluit 5 tot 10 hypotheken per dag

Financiële planning

EyeOpen sluit 5 tot 10 hypotheken per dag

Online hypotheekadviseur eyeOpen zegt hard te groeien. De eerste halfjaar cijfers zouden een groei van 138% laten zien. Exacte cijfers wil managing director Olivier Tardieu niet noemen, onder meer omdat ze onderdeel zijn van Aegon. Op dit moment zou eyeOpen vijf tot tien hypotheken per dag sluiten, waar ze er op 1 januari 2014 nog nul sloten.

Volgens Tardieu is online sluiten van hypotheken sterk in opkomst. “Het zijn ook niet alleen maar de starters op de woningmarkt die online sluiten. We zien ook steeds meer doorstromers die online sluiten via eyeOpen. Mensen begrijpen steeds beter wat ze sluiten en willen eigen regie houden. Dat zie je terug.” Volgens hem heeft de traditionele hypotheekadviseur zijn langste tijd gehad. “Steeds meer mensen snappen dat je voor het afsluiten van je hypotheek je huis niet meer uit hoeft. Waarom naar een hypotheekwinkel als je het vanuit de luie stoel kan doen, in je eigen tijd en ook nog eens voor de helft van de prijs.” Volgens Tardieu wordt 100% digitaal sluiten te zijner tijd de norm. “Nu kan het nog niet, maar dat is wel waar wij naar streven.”

Kosten
Het sluiten van een hypotheek kost voor zowel een starter als een doorstromer op de huizenmarkt bij eyeOpen € 1.300. Een starter is bij een traditionele aanbieder € 2.382 kwijt volgens eyeOpen en een doorstromer is bij een traditionele aanbieder € 2.613 kwijt. De bedragen staan voor advies, bemiddeling en het regelen van twee keer een overlijdensrisicoverzekering.

Tardieu spreekt ook op het am:hypotheken congres op 17 september.

 

 

Reageer op dit artikel