nieuws

Callas vernieuwt woonlastenverzekering

Financiële planning

Callas vernieuwt woonlastenverzekering

Callas heeft de woonlastenverzekering vernieuwd in een poging om steeds meer maatwerk mogelijk te maken en te voldoen aan de hogere kwaliteitseisen voor financieel advies. De nieuwe verzekering biedt meer opties en heeft een lagere premie op de dekking voor arbeidsongeschiktheid.

Eén van de veranderingen is dat er meer zekerheid komt voor jongeren op de woningmarkt, door een werkloosheidsdekking voor twaalf maanden, onafhankelijk van de duur van de WW-uitkering van het UWV. Callas is de enige in Nederland die deze voorwaarde biedt. Ook is er een nieuwe optie voor een werkloosheidsdekking van 24 maanden. Hiermee sluit de dekking aan op de nieuwe regels van het UWV.

De premie voor arbeidsongeschiktheid gaat ook omlaag. Callas licht toe: “De premies arbeidsongeschiktheid zijn over de gehele linie met meer dan 10% verlaagd en het is mogelijk om te kiezen voor een geïndexeerde uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Indexatie biedt meer betalingszekerheid voor de toekomst bij een stijgende netto (annuïtaire) hypotheeklast.”

Reageer op dit artikel