nieuws

Obvion verwacht steeds meer ‘samenbouwers’

Financiële planning

Obvion verwacht dat steeds meer Nederlanders zelf gaan bouwen aan een gezamenlijk woningbouwproject. In het eerste kwartaal nam het aantal CPO-projecten (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) met ruim 30% toe ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Obvion verwacht steeds meer ‘samenbouwers’

Obvion is actief in het financieren van deze constructies. Cynthia Tulp, manager marketing, communicatie en sales van de hypotheekverstrekker: “We zien dat consumenten steeds meer samen willen doen en ook zelf de regie willen hebben als het gaat om het bouwen van hun huis en het invullen van hun eigen woonwensen. CPO sluit daar goed bij aan. We financieren deze constructie inmiddels zo’n twee jaar en zien het aantal aanvragen op dit moment flink toenemen. Daarnaast krijgen we steeds vaker de vraag om kennis te delen via professionele bouwbegeleiders.”

Het samenbouwen kan consumenten zo’n 20% in de kosten schelen, zegt Tulp: “Een CPO-traject is weliswaar complex, maar de consument die samen met een bouwbegeleider aan de slag gaat krijgt daar wel iets voor terug. We zien dat mensen met CPO hun eigen woondromen kunnen najagen en een woning volledig naar eigen wens kunnen ontwerpen. Daar komt bij dat CPO-trajecten vaak kostenbesparend werken.”

Reageer op dit artikel