nieuws

Hypotheekadviseur opgepakt voor oplichting en verduistering

Financiële planning

Hypotheekadviseur opgepakt voor oplichting en verduistering

De politie heeft dinsdag een 47-jarige hypotheekadviseur uit Heerde aangehouden die wordt verdacht van oplichting en verduistering. Meerdere mensen zijn voor in totaal € 80.000 opgelicht na het afsluiten van een hypotheek of een spaarbelegging. 

De zaak kwam aan het rollen nadat een gedupeerde klant aangifte deed tegen de man. In het onderzoek dat volgde, deden in totaal zes mensen aangifte van oplichting en verduistering. De slachtoffers waren allemaal klant van de verdachte en sloten een hypotheek af of belegden hun geld. Daarbij maakten ze geld over naar de verdachte, die een administratiekantoor in Heerde had.

De politie zal verder onderzoek doen naar de financiën van de verdachte nu hij is aangehouden. Het zou kunnen dat er nog meer mensen slachtoffer zijn geworden die tot nu toe niet met de politie hebben gesproken. De politie hoopt dat deze mensen zich ook nog zullen melden.

Reageer op dit artikel