nieuws

Hypotheekaanvragen.nl ‘feitelijk failliet’ na flop met leadgenerator

Financiële planning

Hypotheekaanvragen.nl ‘feitelijk failliet’ na flop met leadgenerator

Hypotheekaanvragen.nl is naar eigen zeggen ‘feitelijk failliet’ omdat de dienst 3-in-1-Hypotheekadvies niet het gehoopte succes heeft gebracht. De online dienstverlener, onderdeel van het Amsterdamse Breedijk & Biesenbeek, is daarom genoodzaakt haar activiteiten te staken. 

De dienst 3-in-1 Hypotheekadvies werd in 2013 gelanceerd door vader en zoon Rob en Robert Biesenbeek, de mannen achter de al sinds 2003 actieve leadgenerator Hypotheekaanvragen.nl. Het idee was om de klant drie kwalitatief hoogwaardige adviezen te bieden voor de prijs van één, te weten € 2.750. De klant mocht vervolgens kiezen met wie hij in zee ging. De uitverkoren adviseur zou € 2.000 krijgen, en de nummers twee en drie elk € 250. Vervolgens ging er ook € 250 naar Hypotheekaanvragen.nl voor de bemiddeling.

Drastisch
Advieskantoren die zich bij dit concept wilden aansluiten, moesten ruim € 2.000 per jaar betalen. Nu, twee jaar later, zeggen enkele adviseurs tegen amweb dat zij nog nooit een lead hebben ontvangen. Zij hebben zich daarover beklaagd bij de heren Biesenbeek, die vervolgens per mail hebben aangegeven dat Hypotheekaanvragen.nl ‘feitelijk failliet’ is. “In het begin gingen wij er vanuit dat wij ruim 70 adviseurs van goede leads zouden kunnen voorzien. Kort na de start in 2013 hebben wij moeten constateren dat het aantal leads plotseling drastisch terugliep”, schrijft Biesenbeek.

Reserves
Hypotheekaanvragen.nl wist niet meer dan 35 kantoren aan zich te binden waardoor het benodigde budget werd gehalveerd. De bemiddelaar zou vooral hebben geleden onder de crisis op de woningmarkt en een aantal ‘technische’ wijzigingen in de zoekmachines. Hypotheekaanvragen.nl zou uiteindelijk de totale inkomsten van meer dan € 75.000 en, naar eigen zeggen óók eigen geld hebben uitgegeven aan onder andere advertenties en het optimaliseren van de website. Het bedrijf is daarbij in zee gegaan met een partij die niet leverde wat het beloofde. “Wij hebben voor hun inspanningen toch een enorm bedrag moeten betalen en dat heeft onze laatste reserves opgeslokt. Als gevolg daarvan heeft de bank de financiering gestaakt. Feitelijk is hypotheekaanvragen.nl failliet.”

Biesenbeek schrijft in de mail ook dat het hem enorm spijt dat hij de toegezegde restitutie van de inleg niet kan nakomen. Een receptioniste van Breedijk & Biesenbeek laat desgevraagd aan amweb weten dat Rob en Robert Biesenbeek wegens vakantie niet bereikbaar zijn voor nader commentaar.

Update:
Inmiddels heeft Robert Biesenbeek contact gezocht met am:web. Een uitgebreide verklaring volgt waarin hij uit de doeken doet over wat er gaande is bij Hypotheekaanvragen.nl.

Reageer op dit artikel