nieuws

Eigen Huis blij met steun Dijsselbloem

Financiële planning

Eigen Huis blij met steun Dijsselbloem

Dat minister Dijsselbloem banken en andere geldverstrekkers schriftelijk gaat vragen om klanten rentemiddeling aan te bieden ziet de Vereniging Eigen Huis (VEH) als steun voor haar eigen pleidooi richting de banken.

De vereniging dringt er al langer op aan dat alle geldverstrekkers snel en proactief rentemiddeling aanbieden. Op 25 april stuurde de vereniging daarover een brief aan banken, verzekeraars en andere geldverstrekkers. “Grote geldverstrekkers als Rabobank, ABN Amro, Aegon en Nationale-Nederlanden bieden rentemiddeling nog niet aan. Ze voeren daarbij regelmatig als argument aan dat het niet duidelijk is hoe de fiscus met rentemiddeling omgaat”, aldus de Vereniging Eigen Huis die blij is met de toezegging van Dijsselbloem om duidelijkheid te geven over die fiscale gevolgen. “Hoewel het gaat om fiscale onduidelijkheden met geringe financiële consequenties voor huiseigenaren, is het belangrijk dat hier helderheid over komt. Veel banken gebruiken deze onduidelijkheid als argument om rentemiddeling niet aan te bieden”, aldus VEH.

Reageer op dit artikel