nieuws

Arno Dolders kondigt vertrek aan

Financiële planning

Arno Dolders kondigt vertrek aan

Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General Nederland zal per 1 april 2016 de leiding van de activiteiten in Nederland overdragen aan een nu nog onbekende opvolger. Dolders staat al vijftien jaar aan het roer van de levensverzekeraar.

Arno Dolders (1954) maakte deze week zijn vertrek aan medewerkers en relaties bekend. Samen met de Raad van Commissarissen gaat hij in de komende maanden het traject opstarten voor het selecteren van een opvolger. De directie bestaat naast Dolders uit Michel van Dam (sales), Peter de Bruijne (finance) en Rob van der Zande (operations). In het jaarverslag over 2014 staat de belofte dat bij een toekomstige bestuurswissel nadrukkelijk rekening zal worden gehouden met de verhouding man-vrouw in het bestuur.

Dolders werd in 2001 benoemd tot algemeen directeur van Legal & General Nederland. Daarvoor bekleedde hij directiefuncties bij onder meer SNS Reaal Verzekeringen en Corona Verzekeringen in België.

Brief aan adviseurs
In een brief aan de adviseurs waarmee de maatschappij samenwerkt, geeft Arno Dolders aan dat in de afgelopen periode belangrijke wijzigingen binnen de maatschappij zijn doorgevoerd. Er is gekozen voor een strategie waarbij het bedrijf zich richt op overlijdensrisicoverzekeringen, pensioen- en beleggingsverzekeringen. In de brief aan de adviseurs citeert Dolders de negentiende-eeuwse schrijver Louis Couperus. Die schreef naar aanleiding van zijn derde reis naar Indië: “Onze reis was ten einde. En niet zonder ontroerend, in ons hart, achter te laten de groote weemoed, die er, zoo vreemd, zinkt in ons menschelijk gemoed, bij èlk einde: dat van een feest, dat van een taak, dat van een liefde, dat van een leven, dat van àlles wat wij in deze wereld korten of langen tijd hebben doorleefd, niet het allerminst bij het einde van een reis, van een lange, mooie reis als deze.”

Reageer op dit artikel