nieuws

Samenwerking FFP met FPI Zuid-Afrika

Financiële planning

Samenwerking FFP met FPI Zuid-Afrika

De Federatie Financieel Planners (FFP) is een samenwerkingsverband aangegaan met het Zuid-Afrikaanse Financial Planning Institute (FPI). De samenwerking richt zich vooral op het doorontwikkelen en het verhogen van de bekendheid van financiële planning. Partijen willen zich ook sterk maken om de consument meer bewust te maken van de noodzaak om een financieel overzicht te hebben.

De samenwerking geeft volgens FFP-directeur Bert Sonneveld aan hoe belangrijk financiële planning over de hele wereld is. ‘In zowel Nederland als Zuid-Afrika zal de naamsbekendheid en de waarde van de gecertificeerd financieel planner vergroot worden. Het partnerschap toont ook aan dat we in beide landen werken aan de bewustwording van mensen over hun financiële situatie. Gecertificeerd financieel planners zijn bij uitstek geschikt om deze dankbare taak op te pakken en hen te helpen in hun persoonlijke financiële situatie. Door best practices uit te wisselen vergroten we onze kansen op succes”. Ook Godfrey Nti, directeur van FPI South Africa, denkt dat de kwaliteit van financiële planning wordt vergroot door te leren van andere financiële planningsorganisaties zoals de FFP. “We zijn blij om met de FFP samen te werken en kennis uit te wisselen. Samen verhogen we de kwaliteit van financiële planning in het belang van zowel onze leden als van Zuid-Afrikaanse en Nederlandse consumenten.”

Reageer op dit artikel