nieuws

Legal & General introduceert tool voor online bemiddeling ORV

Financiële planning

Legal & General introduceert tool voor online bemiddeling ORV

Legal & General lanceert ORV Online voor financieel advieskantoren. De verzekeraar hoopt met de applicatie adviseurs een aanvulling te kunnen bieden op hun huidige dienstverlening bij overlijdensrisicoverzekeringen.

Legal & General merkt op dat sinds de invoering van het provisieverbod, de markt voor ORV-verzekeringen die niet gekoppeld zijn aan hypotheken, fors is gedaald. De verzekeraar zegt daarom een online applicatie te hebben gemaakt voor op de website van de adviseurs waarmee consumenten zelf een overlijdensrisicoverzekering kunnen aanvragen. “Nadat de consument eerst snel en eenvoudig een premieberekening heeft gemaakt, kan hij zelf verder met de aanvraag. Als de aanvraag is afgerond en verstuurd is naar de adviseur, neemt deze contact op met klant om de aanvraag telefonisch door te nemen. In dit gesprek controleert de adviseur of de consument alle vragen goed heeft begrepen en bespreekt hij de keuzes die de consument heeft gemaakt”, schrijft Legal & General.

De verzekeraar denkt dat met deze vorm van klantbediening meer in te spelen op de innovatieve ontwikkelingen in de dienstverlening. “De voortschrijdende techniek maakt het mogelijk om meer variatie aan te bieden in de wijze waarop financieel advies wordt gegeven. Met deze internetapplicatie helpen wij financieel adviseurs om een nieuw bedieningsconcept aan hun dienstverlening toe te voegen”, aldus Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General.

Reageer op dit artikel