nieuws

Eenderde Nederlanders niet verzekerd voor uitvaart

Financiële planning

Eenderde Nederlanders niet verzekerd voor uitvaart

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Toch heeft 30% zelf geen uitvaartverzekering.

De kosten van een uitvaart bedragen al snel € 8.000,-. Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen als een dierbare overlijdt, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien. 12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar verwacht wel het geld op andere wijze bij elkaar te krijgen. Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen. Ondanks dat heeft toch zo’n 30% van de Nederlanders zelf geen uitvaartverzekering.

 

 

Reageer op dit artikel