nieuws

Dijsselbloem kan niks doen aan geheime schikking NN en politievakbond

Financiële planning

Dijsselbloem kan niks doen aan geheime schikking NN en politievakbond

Minister Dijsselbloem kan niks doen aan een woekerpolisschikking die Nationale-Nederlanden in het geheim trof met de Nederlandse Politievakbond. Dat heeft de minister laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

In april ontstond er ophef nadat de Consumentenbond bekendmaakte dat honderden tot duizenden politieambtenaren met een woekerpolis een veel hogere compensatie hadden gekregen van de verzekeraar dan ‘gewone’ klanten met dezelfde polis. De bond bracht het nieuws naar buiten op de dag dat de Vaste Kamercommissie voor Financiën sprak over het woekerpolisdossier. De commissieleden vroegen Dijsselbloem te reageren op het verhaal. Dat heeft hij nu schriftelijk gedaan.

Dijsselbloem laat weten dat hij weinig kan doen aan de schikking tussen NN en de politieagenten en ook niet aan de geheimhouding daarvan. De minister schrijft: “Een schikking is een civielrechtelijke overeenkomst, hetgeen betekent dat beide partijen in de schikking ook voorwaarden kunnen opnemen. Schijnbaar is in de genoemde schikking tussen Nationale Nederlanden en de politiebond een geheimhoudingsbepaling opgenomen. Een dergelijke civielrechtelijke bepaling komt in algemene zin vaker voor in schikkingen. Ik heb geen mogelijkheden om in een civielrechtelijke overeenkomst opgenomen geheimhouding onmogelijk of ongedaan te maken.”

Reageer op dit artikel