nieuws

Algemeen Belang kiest voor Dela

Financiële planning

Algemeen Belang kiest voor Dela

Uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang (AB) wordt onderdeel van coöperatie Dela. De aandeelhouder van het Groningse bedrijf, Holding Noordeinde, en de directie van Dela ondertekenden op 22 juni de principeovereenkomst. AB-verzekeringen (57.000 polissen) gaat direct over naar Dela. In AB-uitvaartverzorging verwerft Dela een minderheidsbelang van 30%. Over drie jaar volgt de rest van de aandelen.

In dienst
Het merendeel van de veertig medewerkers van Algemeen Belang komt in dienst van coöperatie Dela. Voor een aantal medewerkers betekent dit dat hun functie eind 2017 vervalt. Voor hen ligt een sociaal plan klaar.  “Wij hebben een aantal strategische doelen geformuleerd en zorgvuldig onderzocht hoe en met welke partner we die doelen kunnen bereiken. Voor het verzekeringsdeel van ons bedrijf was het belangrijk een partner te vinden met een sterke positie in natura-uitvaartverzekeringen. Nu we opgaan in coöperatie Dela is de continuïteit van ons bedrijf voor onze klanten en een groot deel van onze medewerkers geborgd. Voor ons uitvaartbedrijf komt er extra werk bij. Naast de ruim 400 uitvaarten die we jaarlijks verzorgen, komen er uitvaarten van de DELA-verzekerden bij”, verklaart directeur Evert de Niet (rechts op de foto) van Algemeen Belang de keuze voor Dela.

Verstevigen positie
Coöperatie Dela wil zoveel mogelijk met eigen faciliteiten de uitvaarten van haar leden uitvoeren. Ook in het noorden van Nederland wil de coöperatie aanwezig zijn. Jon van Dijk, financieel directeur van Dela: “Wij hebben de ambitie om onze positie in de markt voor natura-uitvaartverzekeringen verder te verstevigen. Dat doen we onder andere door strategische overnames. De verzekerden zijn van harte welkom. Ze kunnen rekenen op voortzetting van de kwaliteit van de dienstverlening die zij gewend zijn.” Op korte termijn worden de verzekerden persoonlijk geïnformeerd. Ook krijgen zij dan te horen dat er winstdeling komt en dat per 1 januari aanstaande het verzekerde bedrag premievrij met 5% wordt verhoogd. Zo vloeit een deel van de overnamesom terug naar de leden. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

 

Reageer op dit artikel