nieuws

Starters Renteregeling nu ook verkrijgbaar bij Hypotheek Visie

Financiële planning

Hypotheek Visie verstrekt vanaf vandaag de Starters Renteregeling. De hypotheekketen werkt hiervoor samen met Social Finance, een samenwerkingsverband van een aantal woningcorporaties. Hypotheek Visie wil met deze regeling de stap om een eerste woning te kopen verkleinen.

Willem Steenbeek, commercieel directeur Hypotheek Visie, is blij met de nieuwe regeling. “Door de strengere hypotheeknormen is het voor starters steeds moeilijker om een huis te kopen. Hierdoor is een speciale regeling voor deze groep huizenkopers steeds relevanter geworden. De Starters Renteregeling maakt een koopwoning via woningcorporaties voor starters wel bereikbaar. Wij vinden het belangrijk dat starters een kans krijgen om een eerste huis te kunnen kopen”, aldus Steenbeek.

De regeling biedt een aantal voordelen. De koper heeft lagere maandlasten omdat de woningcorporatie minimaal 10 jaar lang 20% van de hypotheekrente voorschiet. Ook wordt de regeling altijd afgesloten in combinatie met NHG. De voorgeschoten rente hoeft de koper pas na een looptijd van 30 jaar of bij eerdere verkoop van de woning terug te betalen. Als de waarde van de woning in die periode niet is gestegen dan hoeft de koper het voorschot niet terug te betalen.

Reageer op dit artikel