nieuws

NN: Europees Hof bevestigt ons standpunt

Financiële planning

NN: Europees Hof bevestigt ons standpunt

In tegenstelling tot woekerpolisadvocaat Dries Beljon ziet Nationale-Nederlanden in de uitspraak van het Europese Hof een bevestiging van het eigen gelijk. Volgens de verzekeraar bevestigt de uitspraak het standpunt dat NN vanaf het begin van de zaak heeft ingenomen.

NN laat in een schriftelijke reactie weten: “Het Europese Hof bevestigt het standpunt van Nationale-Nederlanden dat, naast de door de Europese richtlijn voorgeschreven informatieverplichtingen, alleen aanvullende informatieverplichtingen mogen worden aangenomen als die duidelijk en nauwkeurig in het nationale recht zijn omschreven en voorspelbaar zijn.” Volgens Beljon zouden de redelijkheid en billijkheid uit de open normen ook tot de informatieverplichtingen horen, maar daar is NN het niet mee eens: “Volgens Nationale-Nederlanden voldoen de aangevoerde ‘open normen’ in Nederlandse procedures niet aan deze criteria.”

De verzekeraar ziet in de uitspraak van vandaag dan ook geen reden om van koers te veranderen. “Nationale-Nederlanden heeft steeds voldaan aan de Nederlandse wet en is van mening dat niet achteraf aanvullende informatieverplichtingen kunnen worden aangenomen. De uitspraak van vandaag brengt geen verandering in de eerder door NN Group gepubliceerde statements en conclusies met betrekking tot beleggingsverzekeringen.”

Reageer op dit artikel