nieuws

Canadese bank komt op Nederlandse hypotheekmarkt

Financiële planning

De Canadese bank Maple is de volgende niet-traditionele partij die zich gaat melden op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het FD schrijft dat de Canadezen maandag bekendmaken woningkredieten te gaan verkopen via CMIS, het moederbedrijf van Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Canadese bank komt op Nederlandse hypotheekmarkt

Maple is de volgende partij die naast verzekeraars en pensioenfondsen, die hun belangen in de hypotheekmarkt uitbreidden, de concurrentie aangaat met de banken, die juist minder energie steken in hun hypotheekportefeuille. Een concreet bedrag van de investering wordt niet genoemd door Cor Zwaan van CMIS. Hij zegt: “Het gaat om een substantieel volume en het is een langjarig programma.” Zwaan geeft wel aan dat het volume kleiner zal zijn dan dat van Argenta, dat vorig jaar een marktaandeel van ruim 5% had.

Zwaan verwacht dat de entree van Maple ook de deur voor andere buitenlandse investeerders op een kier gaat zetten en dat het hypotheekvolume de komende tijd toe gaat nemen. De Canadezen gaan alleen NHG-hypotheken verstrekken via Hypotheekshop en Huis & Hypotheek en richten zich vooral op starters op de woningmarkt.

Reageer op dit artikel