nieuws

Zwitserleven breidt uit met overlijdensrisicopolis

Financiële planning

Vivat-dochter Zwitserleven breidt het aanbod voor particuliere klanten verder uit met een overlijdensrisicoverzekering.

Zwitserleven breidt uit met overlijdensrisicopolis

Twee jaar terug kwam het bedrijf al met particuliere spaarproducten. “De overlijdensrisicoverzekering wint in Nederland aan populariteit, zo blijkt uit onderzoek van Zwitserleven en GFK onder 295 respondenten. Ruim 66% sluit een overlijdensrisicoverzekering af bij het beëindigen van een relatie. De verzekering is een belangrijke uitbreiding in het particuliere segment en kan zowel online als via een adviseur afgesloten worden.”

Volgens Zwitserleven is de ORV op onderdelen ‘afgeslankt’. “Zo is verpanding, het overdragen van de verzekering aan iemand, niet mogelijk. Ook zijn de keuzemogelijkheden: kinderdekking, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en koopsom achterwege gelaten.” Wie de polis direct bij Zwitserleven sluit, betaalt eenmalig €95 afsluitkosten.
In 2008 werd Zwitserleven nog door SNS Reaal als zuivere pensioenverzekeraar gepositioneerd. Die koers werd in 2013 weer verlegd.

Reageer op dit artikel