nieuws

Hypotheekshop en Huis & Hypotheek komen met restschuldkrediet

Financiële planning

Adviesketens de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek claimen samen met Credivance een oplossing te hebben gevonden voor de restschuldproblematiek op de huizenmarkt. Zij bieden het Verhuis Plus Krediet, waarmee huiseigenaren met een restschuld een andere woning kunnen kopen.

Hypotheekshop en Huis & Hypotheek komen met restschuldkrediet

Een op de zes woningbezitters krijgt bij verkoop van het huis te maken met een restschuld, zegt Mark de Rijke, directeur Business Development bij Welke Beheer, de organisatie waar De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek deel van uitmaken. “Deze restschuld bedraagt gemiddeld 28.000 euro. Het meefinancieren van de restschuld bij een nieuwe hypotheek is vaak lastig. Veel banken zijn terughoudend met het geven van een hypotheek inclusief de financiering van een restschuld. En bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is het meefinancieren van een restschuld sowieso erg lastig.” Vooral mensen die na 2011 een woning hebben gekocht, hebben door de daling van de huizenprijzen het risico dat de woning bij verkoop niet genoeg oplevert om de hypotheek te kunnen aflossen.

Apart financieren
Volgens De Rijke is het Verhuis Plus Krediet een betaalbare lening die altijd boetevrij kan worden afgelost en door alle geldgevers wordt geaccepteerd. “Door de restschuld apart te financieren heeft de consument de vrijheid om te kiezen voor de best passende hypotheek. Die is daarmee niet gebonden aan één bepaalde bank of geldverstrekker. Onze verwachting is dat hierdoor veel woningbezitters die nu ‘gevangen’ zitten in hun eigen woning de kans krijgen om hun (nieuwe) droomhuis te kunnen kopen en dat de woningmarkt daarmee net weer dat benodigde duwtje in de rug krijgt.” De doorstromer sluit het krediet bij Credivance, onderdeel van kredietverstrekker Alfam (ABN Amro), die het product exclusief aanbiedt via de twee adviesketens. De rente is aftrekbaar; de maximale looptijd is 15 jaar, conform de richtlijnen van de Belastingdienst.

Reageer op dit artikel