nieuws

Vereniging Woekerpolis ‘niet ongelukkig’ met overname Reaal

Financiële planning

Bij de Vereniging Woekerpolis wordt de voorgenomen overname van Reaal door het Chinese Anbang vooralsnog positief ontvangen. Voorzitter Ab Flipse zegt in gesprek met am te denken dat Anbang misschien wel zaken wil doen om het woekerpolisdossier te kunnen sluiten.

Vereniging Woekerpolis ‘niet ongelukkig’ met overname Reaal

Hoogleraar Jaap Koelewijn suggereerde al dat het dossier door de overname wel eens in een versnelling zou kunnen komen. Hij zei: “Anbang zal als nieuwe partij niet gelijk veel kabaal willen hebben met allerlei procedures. Het kan zomaar zijn dat Anbang wel wil settelen, zodat ze alles meteen van tafel kunnen vegen.” Flipse sluit zich bij Koelewijn aan: “Ik denk dat Jaap daar een punt heeft. Ik heb ook het gevoel dan Anbang niet een procedure wil, maar wil kijken of er een oplossing is. Maar dat is natuurlijk maar een onderbuikgevoel.”

Flipse vervolgt: “Wij zijn niet ongelukkig, het schept voor ons ook duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn. We hebben nu ook een gesprekspartner die uit is op groei. Zij kopen Reaal om het op te ruimen en ermee aan de slag te gaan. Het is geen partij die met zes dubbele agenda’s werkt, ze zijn meer straight. De onderhandelingen zullen best stevig zijn, maar ik denk dat Anbang wel zaken wil doen. Zij willen het dossier misschien ook graag afsluiten, dat zou de zaak een versnelling kunnen geven. We kunnen niet inschatten, maar de overname zorgt bij ons voor een opgelucht gevoel. De indruk is eerder positief dan negatief.”

Reageer op dit artikel