nieuws

Obvion helpt 13 flexwerkers aan woning

Financiële planning

Obvion, uitzendorganisatie Randstad en de Vereniging Eigen Huis hebben het afgelopen jaar 90 werknemers met een flexibel contract een perspectiefverklaring gegeven waarvan 13 nu aan een eigen woning zijn geholpen. De drie organisaties zijn tevreden met het resultaat van een proefperiode, waarin via een perspectiefverklaring van de werkgever een hypotheek kon worden gesloten.

Obvion helpt 13 flexwerkers aan woning

Om een eigen huis beter bereikbaar te maken voor mensen zonder vast arbeidscontract, had Obvion toegezegd om aan flexkrachten een lening te verstrekken als Randstad een verklaring zou afgeven met de verwachting dat de aanvragers in de toekomst tenminste hun huidige inkomstenniveau kunnen handhaven. Zo’n perspectiefverklaring zou dan gelden als variant op de werkgeversverklaring. Tijdens de proefperiode van een jaar zijn 10.000 Randstad-medewerkers benaderd die minimaal een jaar voor het uitzendbedrijf actief waren. Dat leverde 400 aanvragen op; uiteindelijk is aan 90 mensen een perspectiefverklaring verstrekt. Daarmee is Randstad tevreden; ook flexwerkers die via Yacht en Tempo Team werken (allebei onderdeel van Randstad), kunnen nu een perspectiefverklaring aanvragen.

Obvion de enige
Voorlopig is Obvion de enige geldverstrekker die de perspectiefverklaring accepteert. “De hypotheekbranche is nog ouderwets. Banken werken al sinds jaar en dag volgens dezelfde principes. Terwijl de samenleving continu verandert. Met de perspectiefverklaring nemen we de consument als uitgangspunt, niet het product hypotheken”, aldus woordvoerster Cynthia Tulp. De geldigheid van de verklaring is door de ervaringen tijdens de proef verlengd van drie naar twaalf maanden. Zo hebben potentiële huizenkopers meer tijd om een woning te zoeken.

Reageer op dit artikel