nieuws

Florius verlaagt risicopremies

Financiële planning

Florius verlaagt risicopremies

Florius heeft de risicopremies per direct verlaagd. De verlaging geldt alleen voor nieuwe polissen. Volgens de ABN Amro-dochter is de nieuwe prijsstelling vooral gunstig voor klanten tussen de 25 en 40 jaar met een verzekerd bedrag van € 100.000 tot € 150.000.

Ook op dekkingsgebied is er een aanpassing: voor annuïtair dalende overlijdenrisicoverzekeringen gaat het annuïteitenpercentage van 5% naar 4%. “Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van de markt.” De premies voor de meeste verzekeringen op een of twee levens gaan omlaag.

Vergelijking
Volgens een berekening op de site van Florius betaalt een 25-jarige niet-roker bij een looptijd van 30 jaar en een annuïtair dalende dekking van € 130.000 nu € 5 premie per maand. Op de site van Independer komt in deze situatie de TAF Special-risicoverzekering (Credit Life) als goedkoopste naar voren met een premie van € 3,70.

Een 40-jarige betaalt bij Florius voor dezelfde dekking € 10,89 per maand. Bij Independer is in dat geval Finvita (Dazure) de goedkoopste aanbieder die een gelijkblijvende premie hanteert: € 10,19 per maand.

Rokers zijn vanzelfsprekend duurder uit: de 40-jarige betaalt bij Florius een rokerspremie van € 20,79, de 25-jarige € 7,48. De vergelijking op Independer levert bij de rokers Legal & General (Lifestyle-ORV, € 17) respectievelijk Generali (€ 6,11) op als aanbieders met de laagste gelijkblijvende premie.

Reageer op dit artikel