nieuws

Independer geeft directe korting op ORV voor stoppen met roken

Financiële planning

Independer geeft directe korting op ORV voor stoppen met roken

Mensen die voor dit jaar als goede voornemen hebben gesteld te stoppen met roken krijgen via Independer direct korting op hun overlijdensrisicoverzekering. De vergelijkingssite gaat in samenwerking met Dazure de Finvita stoppers met directe ingang belonen met een premieverlaging van 30%.

Het merendeel van de verzekeraars biedt de premie van een niet-roker pas als iemand twee jaar gestopt is. Ook moet er bij sommige partijen een heel nieuwe aanvraag ingediend worden om voor de lagere premie in aanmerking te komen, schrijft Independer. Het gemiddelde verschil tussen de ORV-premie voor rokers en niet-rokers komt uit op € 167,61 per jaar, rekent Independer voor. Rokers betalen gemiddeld 64% meer premie.

Independer wil stoppers met een directe korting van 30% belonen. Als zij na twee jaar nog steeds gestopt zijn krijgen zij opnieuw korting. De eerste twee jaar komt hun premie neer op 10% meer dan de gemiddelde premie voor niet-rokers. Na die twee jaar krijgen ze bij succesvol stoppen een korting van nog eens 10% van de oorspronkelijke premie. Mensen die weer begonnen zijn met roken vallen terug naar het hogere rokerstarief. Daniël de Wild, manager Levensverzekeringen van Independer: “Stoppen met roken past in onze ‘Beter-voor-Elkaar’ benadering. We hopen dat een financiële stimulans helpt om mensen over de streep te trekken. Daarom introduceert Independer samen met Dazure de Finvita ‘ik-stop-met-roken-polis’. Deze overlijdensrisicoverzekering is speciaal voor mensen die net gestopt zijn met roken of serieus van plan zijn dit te doen.”

Reageer op dit artikel