nieuws

Eerste geslaagde voor SEH-opleiding Erkend Financieel Adviseur

Financiële planning

Eerste geslaagde voor SEH-opleiding Erkend Financieel Adviseur

De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) deelt voor het eerst de SEH-certificering uit. Het keurmerk Erkend Financieel Adviseur is een bovenwettelijk keurmerk dat door SEH wordt uitgegeven. Johan Meijers, financieel adviseur bij de Rabobank, is de eerste gelukkige.

De opleiding ging in november van start en in 3 dagen, werden de adviseur de basisadviesvaardigheden en vaardigheden toegespitst op integraal adviseren, bijgebracht. Zo werden de cursisten tijdens de opleiding geleerd te budgetteren en inkomensrisico’s zoals arbeidsongeschiktheidsrisico, overlijdensrisico, pensioen en werkloosheid te analyseren.

De opleiding wordt afgerond met een assessment. Als de adviseur deze met een voldoende heeft afgerond en aan de overige SEH-erkenningseisen voldoet, mag hij of zij zich Erkend Financieel Adviseur noemen en kan hij of zij worden opgenomen in het register van de SEH. Meijers is erg blij met het behalen van zijn diploma. “Het is helemaal van deze tijd en vooral in het belang van de klant om, naast inhoudelijke kennis, ook te toetsen op de adviesvaardigheden van de adviseur.”

Er staan op dit moment al 30 erkend adviseurs in het register. Zij hebben niet het SEH-examen gedaan maar mochten omdat zij wel hun RFA-diploma (Register Financieel Adviseur)  hebben behaald, toch in het register worden opgenomen als erkend adviseur.

Reageer op dit artikel