nieuws

Politiek loopt niet warm voor woekerpolisdossier

Financiële planning

Dat het woekerpolisdossier nog altijd niet hoog op de politieke agenda staat bleek op maandagmiddag tijdens een door René Graafsma, Ab Flipse en Rob Goedhart ingelaste informatieavond in Nieuwspoort in Den Haag over de affaire. Vijf politieke partijen hadden toegezegd aanwezig te zijn, maar uiteindelijk stuurden alleen de CDA en D66 een fractiemedewerker.

Politiek loopt niet warm voor woekerpolisdossier

‘Een gênante vertoning’, vond Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, het. “Wij vragen om actie. Dat jullie twee hier zijn is fijn. Maar het is eigenlijk een gênante vertoning dat niet alle politieke partijen er zijn. Ik hoop dat de politiek afgestraft wordt voor de lakse jaren.”

Flipse was een van de sprekers op de informatiemiddag die René Graafsma had opgezet voor de politieke fracties en andere geïnteresseerden. Ook Rob Goedhart, van Stichting Geldbelangen, en Martin van Rossum, die bij Claimexperts samenwerkt met Graafsma, waren van de partij.

Gestrekt been
Goedhart verzorgde een inleiding met inhoudelijke informatie, maar vooral Flipse trok de aandacht door met gestrekt been op de politiek in te gaan. “Ik heb het een beetje gehad met dit dossier”, zei hij. “Ik ben er in 1999 al mee begonnen en de shit is alleen maar groter geworden.”

Flipse stoort zich aan de onwetendheid over woekerpolissen. “We hebben onlangs Reaal op bezoek gehad. Dat was heel aangenaam, maar dan blijkt wel dat verzekeraars zelf niet eens meer weten wat ze verkocht hebben, omdat de personen die destijds verantwoordelijk waren, er nu niet meer werken. En de tussenpersonen weten ook niks.”

Flipse houdt er wel vertrouwen in dat er een oplossing komt. “Godzijdank is de Consumentenbond in actie gekomen, zij kunnen voor de nodige reuring zorgen en de verzekeraars op de knieën krijgen. Het is wel teleurstellend dat je de Consumentenbond moet inviteren om mee te doen. Maar ik weet zeker dat we gaan winnen. Vanuit ConsumentenClaim is er € 1,5 mln geïnvesteerd in deze zaak. Ik beloof je, het wordt opgelost.”

VEH
Flipse had ook zijn vraagtekens bij het op de achtergrond blijven van de Vereniging Eigen Huis (VEH). “Waar blijft de VEH? Ik krijg van hen meldingen over mijn tuin. Bemoei je niet met mijn tuin denk ik dan, maar kom als VEH naar voren. Die club met al zijn leden is daarvoor gemaakt, waarom komen zij niet in beweging?”

Woekermeldpunt
Vereniging Woekerpolis.nl zette een maand geleden het Woekermeldpunt op en kreeg daar in korte tijd tienduizenden meldingen op binnen. Flipse gaf in Nieuwspoort een samenvatting van de binnengekomen meldingen. Daaruit bleek dat slechts 4,4% van de zaken volgens de klanten is opgelost. De gedupeerden geven de verzekeraar gemiddeld een 2,6 als rapportcijfer. Bij 52 verzekeraars zou het oplospercentage zelfs op 0% liggen en 21 verzekeraars hebben nog helemaal geen contact gehad met hun klanten.

Reageer op dit artikel