nieuws

Doek valt voor Vollebregt Verzekeringen

Financiële planning

Het Nijmeegse Vollebregt Verzekeringen is failliet. Vorige week werd het faillissement uitgesproken door de rechter in Zutphen. Volgens directeur-eigenaar Maurice Vollebregt deden de perikelen rondom het omstreden Thanatos-concept dat er bij Tros-Radar flink van langs kreeg, het bedrijf de das om.

Doek valt voor Vollebregt Verzekeringen

Maurice Vollebregt zegt dat de directe gevolgen voor Vollebregt Verzekeringen eerst nog wel mee leken te vallen nadat consumentenprogramma Tros Radar in september zijn bedrijfsonderdeel Thanatos ‘ongenadig door de mangel’ haalde. Klanten konden in dit concept hun uitvaartwensen vast laten leggen in een ‘akte’ maar kregen pas later te horen dat dat € 187,50 kostte. Vollebregt: “Slechts een handvol consumenten meldde zich met onvrede bij Thanatos. Het rapport van CFD, de commissie financiële dienstverleningen die onderzoek deed naar de kwestie, was verder bijzonder mild.” Het rapport waar Vollebregt op doelt is overigens nooit openbaar gemaakt.

Onderspit
Toch heeft de onderneming die zich toelegt op uitvaartverzekeringen, enkele maanden later alsnog het onderspit moeten delven. Vollebregt: “Van de ene op de andere dag hebben vrijwel alle verzekeraars de samenwerking met Vollebregt beëindigd. Tegelijkertijd werd de geldkraan volledig dichtgedraaid door de incassopartners. Zo hingen niet de cliënten maar juist diverse zakelijke marktspelers Vollebregt en Thanatos de strop om.”

Rentree
Maurice Vollebregt wil met het oog op de werkzaamheden van de curator geen gedetailleerd commentaar geven. Wel zegt hij een rentree in de branche op termijn niet uit te sluiten. “Voorlopig richt ik me samen met de medewerkers en de curator, op het zo correct mogelijk afwikkelen van het vorige week uitgesproken faillissement.”

Consult
Vollebregt liep er al eerder tegenaan dat bepaalde verzekeraars geen zaken met zijn onderneming wilden doen en stelde zijn vraag daarover in Het Consult van am:magazine. Hij vertelde toen dat zijn bedrijf beschikt over 118 websites met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Panellid Jurjen Oosterbaan destijds: “Wat moet je met 118 websites? Ik snap wel dat aanbieders wantrouwig zijn.”

Reageer op dit artikel