nieuws

Vollebregt verkoopt omstreden concept van ‘uitvaartaktes’

Financiële planning

Vollebregt Verzekeringen gaat stoppen met Thanatos uitvaartdiensten, het bedrijfsonderdeel dat in september zwaar onder vuur lag bij consumentenprogramma Tros Radar. Directeur Maurice Vollebregt zegt dat er een overnamekandidaat is die geïnteresseerd is in het concept waarbij klanten hun uitvaartwensen tegen betaling vast kunnen leggen in een akte.

Vollebregt verkoopt omstreden concept van ‘uitvaartaktes’

Vollebregt wil niet zeggen wie de overnamekandidaat is die het concept per 1 januari 2015 zal voortzetten. “Ik kan wel zeggen dat het geen grote marktspeler is.” Zelf gaat hij zich weer richten op zijn core-business: uitvaartverzekeringen. “Ik geloof nog steeds in het concept van uitvaartaktes. Maar dan wel als aanvullende dienstverlening. Op dit moment zijn wij te druk om dit goed in de markt te zetten, we hebben net een aantal grote portefeuilles binnen waar we mee aan de slag moeten.”

Rekening
In de Radar-uitzending werd duidelijk dat Thanatos mensen belde en vroeg naar hun uitvaartwensen. Vervolgens werd een akte opgemaakt. Maar Thanatos zei er in het telefoongesprek niet bij dat aan het opstellen van de akte een rekening van € 187,50 verbonden zat. Maurice Vollebregt stak op amweb destijds de hand in eigen boezem. “We hebben gedwaald. De dienstverlening die wij hebben bedacht rechtvaardigt geen eenmalige betaling, maar meer een lidmaatschap. Dit is een heel nieuw concept, we werken eraan om dat te vervolmaken.” De kostenstructuur zou toen al zijn aangepast.

Afgerond
Volgens Vollebregt is de kwestie inmiddels afgerond. “De Radar-uitzending heeft vooral voor tumult in onze branche gezorgd. De consument was er helemaal niet zo mee bezig. Naar aanleiding van de Radar-uitzending hebben we slechts acht actieve verzoeken om een opzegging ontvangen. We hebben op eigen initiatief alle klanten nog eens nagebeld, dat waren er 1.300. Tien procent koos er naar aanleiding van die belronde voor om hun geld terug te vragen. Inmiddels zijn zij allemaal gecompenseerd.”

CFD
Ook de Commissie Financiële Dienstverlening van Edwin Herdink bemoeide zich met de kwestie en ging met Thanatos om tafel. Herdink zegt in een persbericht dat de gesprekken zijn afgerond, maar dat het aangepaste concept nog steeds verbeterpunten bevat. “Die verbeterpunten zijn in de vorm van een rapport aan Thanatos overhandigd.” Maar dat rapport wordt niet openbaar gemaakt. Vollebregt: “Het is geen vernietigend rapport hoor. Maar de overnamekandidaat wil niet dat het in de openbaarheid komt.”

Reageer op dit artikel