nieuws

‘Nationale Huizennacht van NN complete mislukking’

Financiële planning

De eerste ‘Nationale Huizennacht’ van NN is uitgelopen op een complete mislukking, zo meldt de Volkskrant vandaag. In de nacht van vrijdag op zaterdag konden potentiële kopers alvast logeren in het huis dat ze op het oog hebben, maar slechts 83 verkopers stelden hun huis beschikbaar voor het initiatief van verzekeraar NN. Bovendien bleek vrijwel niemand te willen overnachten in een van de 83 huizen.

‘Nationale Huizennacht van NN complete mislukking’

De Volkskrant maakte een rondgang langs makelaars die 42 van de 83 huizen uitventen. Slechts in twee van die 42 huizen hielden geïnteresseerden de afgelopen nacht een logeerpartij.
“Ik denk dat NN zich even achter zijn marketingoren moet krabben”, zegt Pascal de Roo van het Delftse ZO Makelaars tegen de krant.

NN organiseerde de huizennacht omdat uit eigen onderzoek zou blijken dat 70% van de potentiële kopers eerst graag een keer zou willen slapen in het huis dat ze op het oog hebben. De verzekeraar, die voor de huizennacht adverteerde in abri’s en televisiespotjes, zegt tegen de Volkskrant dat tussen de vier- en de vijfhonderd mensen op huizenwebsite Funda.nl hun belangstelling voor het initiatief hebben getoond.

NN heeft geen cijfers over hoeveel mensen zich hebben aangemeld om daadwerkelijk de nacht door te brengen in een van de 83 huizen. “We hadden er iets meer van verwacht”, zegt een woordvoerder.

Reageer op dit artikel