nieuws

Lijesen: ‘Collectieve oplossing gepasseerd station’

Financiële planning

Het idee dat verzekeraars en claimstichtingen klaar zijn voor een gezamenlijke oplossing voor het woekerpolisdossier gaat er bij Pieter Lijesen niet in. Hij laat weten dat zijn Stichting Woekerpolisproces gewoon door zal gaan met procederen tegen verzekeraars.

Lijesen: ‘Collectieve oplossing gepasseerd station’

Lijesen laat weten dat zijn stichting niet is gehoord in het onderzoek van promovendus en AFM-beleidsmedewerker Bonne van Hattum. Zij trok de conclusie uit gesprekken met verzekeraars en claimers dat er ruimte zou zijn om tot een gezamenlijke oplossing te komen om het dossier af te sluiten. De Stichting Woekerpolisproces is duidelijk niet bereid hier aan mee te werken. “De reden is dat na jarenlange procedures eindelijk succes wordt behaald in juridische procedures en steeds duidelijker wordt dat verzekeraars de volledige schade zullen moeten gaan vergoeden aan doorprocederende polishouders.”

Rug tegen de muur
Volgens Lijesen zouden de verzekeraars vooral gebaat zijn bij een gezamenlijke oplossing. “Juist nu de verzekeraars na jarenlang ontkennen, verzetten en traineren met de rug tegen de muur staan komen er ineens geluiden dat er een nieuwe collectieve schikking voor woekerpolissen moet komen. Wat ons betreft is hierbij voor verzekeraars de wens de vader van de gedachte, want een schikking is voor ons absoluut een gepasseerd station.”

Ab Flipse van woekerpolis.nl laat overigens in een reactie op het artikel over Van Hattums onderzoek ook weten dat hij geen contact met haar heeft gehad. Maar hij denkt wel dat haar oproep om ‘probleem gericht te werk gaan’ de enige manier is om dit maatschappelijke probleem op te lossen. “Wij hebben als branche ook iets goeds te maken en kunnen niet langer weglopen voor onze verantwoordelijkheid. Daarbij hebben wij, zeker ook het intermediair, de sleutel in handen, de consument te begeleiden in dit proces.”

 

 

Reageer op dit artikel